Advertisements

Cel mai frumos joc popular la o nuntă românească, în Suceava

13 October 2017
Advertisements
Advertisements

Cel mai frumos joc popular la o nuntă românească, în Suceava

13 October 2017

În acest colaj, se poate vedea destul de bine cât sunt de pricepuți moldovenii la dans, cu precădere la dansurile de nuntă.


Imaginile îmbie, parcă, la destindere și voie bună, având în vedere atmosfera extrem de încinsă din această filmare. Este o ocazie nouă a moldovenilor de a se face remarcați. Si chiar le stă bine!

https://iubescromania.net/cel-mai-frumos-joc-popular-la-o-nunta-romaneasca-in-suceava
Descris in cele mai mici si semnificative detalii, inca de Dimitrie Cantemir si definit de cercetatorii contemporani ai folclorului ca un joc “ermetic si misterios”, Calusul se caracterizeaza, in prim
Descris in cele mai mici si semnificative detalii, inca de Dimitrie Cantemir si definit de cercetatorii contemporani ai folclorului ca un joc “ermetic si misterios”, Calusul se caracterizeaza, in primul rand, prin normele potrivit carora primirea in ceata e clasificata act de initiere. Calusul este cea mai complexa si mai arhaică dintre formele coregrafice ritualice romanesti. Este un dans de feciori, jucat in saptamana Rusaliilor si raspandit pe intreg teritoriul locuit de dacoromani (adică si în peninsula Balcanica). Acesti Calusi sunt deosebit de talentati si duc mai departe cu mare cinste Calusul romanesc!
Read More
https://iubescromania.net/acesti-calusi-sunt-deosebit-de-talentati-si-duc-mai-departe-cu-mare-cinste-calusul-romanesc
Advertisements
Cu dor de casă şi de cei dragi, doi români, posibil soţ şi soţie, recită după versurile celebrei trupe de hip-hop de la noi, Bug Mafia. Cu un instumental de fundal, se pare că reuşit să impresioneze m
Cu dor de casă şi de cei dragi, doi români, posibil soţ şi soţie, recită după versurile celebrei trupe de hip-hop de la noi, Bug Mafia. Cu un instumental de fundal, se pare că reuşit să impresioneze media online şi au devenit foarte repede virali pe social media.
Read More
https://iubescromania.net/romanii-canta-intr-un-metrou-merita-ascultati
Titlul dansului specific culturii armânești - “Treambura pamporea” - s-ar traduce ca “Vaporul se cutremura” și se execută prin mișcări alerte, ale bărbaților dispuși în semihoră. Versurile cântecului
Titlul dansului specific culturii armânești - “Treambura pamporea” - s-ar traduce ca “Vaporul se cutremura” și se execută prin mișcări alerte, ale bărbaților dispuși în semihoră. Versurile cântecului exprimă teama unui marinar, aflat pe vapor, în timp ce acesta se cutremura, pe timp de furtună.
Read More
https://iubescromania.net/cel-mai-frumos-dans-popular-aroman-pindu-hrista-lupci-treambura-pamporea
Advertisements
Share KAPAT
x
x

Search